Dilimizin Zenginlikleri

28.12.2023 181

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu amaç doğrultusunda okulumuz Aydın Fen Lisesinde;

KASIM ayında Sözlük Tasarımı Yarışması öğrencilerimize duyurulmuş ve okulumuzdan seçilen eser yarışma için Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

ARALIK ayında

Safahat Sözlüğü Okumaları Cümle/Afiş hazırlama yarışması öğrencilerimize duyurulmuş bir öğrencimizin eseri yarışmaya gönderilmiştir.

03-01-202403-01-2024

Safahat Konulu Çevrim içi Bilgi Yarışması duyurulmuş öğrencimiz katılmış ve katılım sertifikası almıştır.

03-01-2024

Okulumuz panosunda Dilimizin Zenginlikleri Projesi için pano hazırlanmıştır.

03-01-202403-01-2024

OCAK ayı için öğrencilere Divan-ü Lügati’t Türk okumaları kapsamında "Deneme" yarışması duyurulmuştur. https://drive.google.com/file/d/1CLlIqYqlSfhmmn1EtIxyIK048Oo2Brt-/view?usp=sharing

Anlamını Bul etkinliği için kartlar hazırlanmıştır.

03-01-2024

Ocak ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bir aktivite olan "Hatırlatmaca ve Anlat Bakalım" etkinliği yaptırılmıştır. Bu etkinlikte önce öğrencilere alıştırmanın nasıl uygulandığı anlatılmış ve daha sonra öğrencilerin bu etkinliğe katılımları sağlanmıştır.

12-01-2024 12-01-2024

Şubat ayı etkinlikleri kapsamında "Hatırlatmaca etkinliği" ve "Anlamını Bul" oyunu okulumuz öğrencileri Zeynep GÖMLEKSİZ, Ayşe Nisa EĞRİBAŞ, Zeynep CANKAYA tarafından öğrencilerimize etkinliğin uygulanış şekli anlatılarak etkinliğe katılımları sağlanmıştır.

23-02-2024 23-02-2024

Zeynep CANKAYA, Zeynep GÖMLEKSİZ, Ayşe Nisa EĞRİBAŞ öncülüğünde "Deyimler ve Atasözleri Okumaları" ve "Atasözü ve Deyim Resimleme Çalışması" ile  bazı atasözü ve deyimlerin resimleri, ortaya çıkışları hakkında hikayeleri hazırlanarak pano oluşturulmuştur.

27-02-2024

Mart ayı etkinlikleri kapsamında "Kutadgu Bilig Okumaları"  yapılmıştır. Kutadgu Bilig’den beğenilen sözler Zeynep Cankaya tarafından afiş halinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi Panosu"na asılmıştır. Böylece Kutadgu Bilig hakkında farkındalık meydana getirilmiştir. Aynı zamanda "Nesne Tasarım Yarışması" için okulumuzdan Ayşe Nisa EĞRİBAŞ VE Zeynep CANKAYA tasarımları ile Aydın İl Milli Eğitim tarafından düzenlenen yarışmaya katılmıştır."

18-03-2024 18-03-2024